{title}
Varig Tilrettelagt Arbeid

Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA) er et tiltak for de som har, eller i nær framtid ventes å få innvilget, uførepensjon, og har behov for spesiell tilrettelegging og oppfølging. OPT er den største tilbyderen av VTA i Oslo, med 86 arbeidsplasser. 


OPT ble etablert som aksjeselskap i 1991 som et tradisjonelt produksjonsverksted, men fra 2008 la vi om til Varig Tilrettelagt Arbeid. 

OPT tilbyr arbeidsoppgaver tilpasset den enkeltes ønsker og behov og

  • Gir nødvendig opplæring, veiledning og oppfølging for å utføre arbeidet 
  • Sørger for at arbeidstakeren utvikler sine yrkesmessige forutsetninger 
  • Bidrar til å opprettholde og utvikle personlige ferdigheter som er viktige i tilknytning til arbeidslivet gjennom tilrettelagt kvalifisering

OPT har ansvar for å tilby den enkelte arbeidstaker tilrettelagt arbeid. Arbeidsoppgavene evalueres løpende og endres ut fra de behov og forutsetninger arbeidstakerne/søkerne har. Bedriften har ansvar for arbeidsinstruksjon og kvalifisering av arbeidstakere. Andre viktige oppgaver er sosial trening og motivering. Det sentrale er å tilrettelegge for individuell mestring for arbeidstakeren. I samarbeid med Skullerud Voksenopplæring tilbyr vi også kurs i arbeidslivslære, kosthold og ernæring.

Arbeidet skal bidra til at den yrkeshemmede kan få utviklet og bruke sine ressurser på en meningsfylt måte. Tiltaket er et varig tilbud til arbeidstakeren, og arbeidskontrakten inneholder ikke tidsbegrensning. 

Arbeidsoppgavene kan tilbys internt i bedriften eller hos eksterne samarbeidspartnere, eller i en kombinasjon av disse. Det skal legges til rette for kartlegging av sosial kompetanse i forhold til arbeidslivets krav. Aktuelle arbeidsområder i OPT er for tiden er bilpleie, pakking, gardinsøm, vaskeri, kjøkken/kantine, rammeverksted og gjenvinning. 

VTA-plass søkes gjennom NAVi bydelen der du bor. OPT tar med glede imot potensielle søkere for omvisning i bedriften.

Kontaktinformasjon OPT

Kjell P. Wasshaug
Mobil: 909 22 946
Sentralbordet
22 07 40 20
Postadresse:
Postboks 213 Økern
0510 Oslo
 
Besøksadresse:
Østre Aker vei 24b
0581 Oslo
 
Åpningstider:
Man-Fre: 07.45-15.30